top of page
  • Writer's pictureMorten Wanvik

Landskapsbilder i rett lys

Updated: Oct 27, 2021

Skal du ta landskapsbilder har det mye for seg å utnytte lyset. Landskap i flatt lys tatt midt på dagen er ikke særlig spennende. Mange av mine kunder har også behov for landskapsbilder til utsmykking av kontorer, båter eller som gaver. Jeg pleier å ta mest slike bilder når solen er på vei opp eller ned. Blåtimen liker jeg også godt å utnytte. Men værskifte gir også flotte bilder, men da forandrer lyset og stemningen seg raskt så da er det viktig å være på hugget for å fange øyeblikket. Det er noe spennende med at slike øyeblikk ikke varer lenge, og at de må fotograferes for å bli varige minner. For å få mer ut av bildene har jeg kjøpt meg filter fra Alf Helgheim og Co av merket NiSi. Det gir litt flere muligheter til å få en bedre balanse mellom mørke og lyse partier ved en solnedgang. Mange av landskapsbildene mine tar jeg med Fujifilm X-Pro2 eller Fujifilm X-Pro3 Fujifilms X system er et utrolig bra kamerasystem. de har svært gode kameraer og suverene objektiver som er kompakte og lette å ta med.


Trenger du et spesiellt bilde til en gave, eller bilder til kontorutsmykking ta kontakt med meg på foto@mortenwanvik.no eller på mobil 90025474 Jeg tar også slike bilder på oppdrag om det er spesielle områder dere ønsker bilder av.

Osterøybroen fotografert i solnedgang.

Skansedammen i sommer solnedgang.

Værskifte i Oldeskaret i Jølster gir spennende bilde.

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page